Bölümde Yapılacak İşyeri Eğitimi ve Mesleki Uygulamalar Hakkında Bilgilendirme

Öğrencilerimizin ve danışmanlarının dikkatine,

Pandemi dolayısıyla  işyeri ve yaz stajı için yer bulmakta problem yaşayan son sınıf öğrencilerimizin mezun olabilmelerine imkan verebilmek amacıyla bölümlerinde de uzaktan ödev/proje yoluyla stajlarını yapabilecekleri daha önce belirtilmişti.

Aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir:

• Dönem içerisinde staj yapacakların ders kayıtlarında mesleki uygulama derslerini bu dönem seçmeleri gerekir.

• Ders kaydında aynı anda hem işyeri eğitimi hem de mesleki uygulamalar seçilebilir

• Güz Döneminde, aynı yerde hem işyeri eğitimi hem de stajlar alınamaz

• Hem işyeri eğitimi hem de mesleki uygulama dersleri (stajlar) bölümde veya aynı firmada ikisi beraber aynı zamanda yapılamaz.

• İşyeri bölümde stajlar başka firmada yapılabilir.

• Stajlar bölümde işyeri eğitimi başka firmada yapılabilir.

• İşyeri bir firmada stajlar başka bir firmada yapılabilir.

Yukarıdaki maddelerde belirtildiği gibi işyeri eğitimi ile mesleki uygulama ödev/proje olarak aynı zamanda yapılamaz, bu şekilde ders kayıtlarını yapmış olan öğrencilerin durumu danışmanlarına belirterek değişiklik yapmaları gerekmektedir.